27 augustus 2020

Wat mijn studentensokken allemaal teweeg brengen

Gisteren hebben we bijna de open haard aangestoken. We zijn op een paar dagen tijd precies van de broeierige woestijn in de herfststorm terechtgekomen. Als ik mag kiezen dan heb ik het liever wat tussenin. In mijn ideale wereld is het van 8u tot 22u zonnig met een temperatuur van rond de 25°C. ’s Nacht koelt het dan af tot 15°C  en regent het lekker veel, zodat de planten genoeg water hebben.

Iedereen mag dromen hé.

En ik ga niet klagen, de gierende wind rond het huis heeft ook zijn charmes. Op dit moment zit ik aan mijn bureau met mijn oude dikke studentensokken aan. Helemaal versleten en eigenlijk ook niet meer zacht te krijgen, maar zolang er geen echt groot gat in zit, hou ik ze bij. Ergens vanbinnen, geven ze mij toch een warm gevoel. Pure nostalgie.

De afgelopen 2 maanden hebben we denk ik bijna elke dag iets van salade gegeten. Soms helemaal rauw, zoals die wortelsalade met appelsien of de traditionelere salademengeling met tomaten en komkommer.
Andere keren eerst gegaard om uiteindelijk koud van te smullen zoals de salade van verschillende ovengegaarde bloemkolen.
Zo’n salades kan je mij blijven voorschotelen, ik vind ze zalig. Lekker fris en boordevol verschillende smaken. En je kan er oneindig mee variëren.

Sinds afgelopen zondag lukt het echter niet.
Ik kan de laatste dagen geen enkele salade bedenken waar ik happy van word.

Wat nu?
Wat gaan we dan eten?


Ik wist dat er in de diepvries nog het een en ander zat van vóór de zomer, dus daar ff gaan piepen.

Oooh verrassing, rode kool ! En ook nog een overschotje puree! Jaaa! Lekker met graantjesmosterd. Voor mij bak ik er dan een groentenburger bij en een chipolatta voor mijn man. Hij blijft redelijk zweren bij vlees, dus los ik het vaak op deze manier op. Iedereen blij. Alles traag opwarmen en voilà  dinner is served.

Veel eenvoudiger als dit kan het avondeten volgens mij niet worden

Toen ik in de diepvries de puree en de rode kool zag, wist ik plots waarom.

Comfortfood!


Door het plotse gure weer, gingen mijn gedachten onbewust naar eten dat we eerder in de herfst klaarmaken. Lekker Eten dat je vanbinnen opwarmt. Eten waar je quasi geen moeite moet voor doen om het op te eten. Het liefst zelfs in een kom ipv een gewoon bord. Enkel prakken en mengen.

Eens dat beeld in mijn gedachten zat, heb ik mij trouwens ongelooflijk moeten inhouden om met mijn kom niet in de zetel onder een dekentje voor de tv te kruipen.

Hoe een beetje guur weer buiten, niet alleen bepaalt welke kleren ik aandoe, maar ook onze hele menu omgooit.

De diepvries heeft trouwens nog meer in petto. Voor deze avond heb ik een paar porties zelfgemaakt curry met zoete aardappel, kikkererwten, bloemkool en spinazie uitgehaald. Mmmmm
Deze vind ik eigenlijk nog meer passen in de categorie comfortfood. Gelijk welke curry trouwens.

Dus dat wordt genieten
En zelfs gezond genieten !

En nu vraag ik mij af… is dat bij jou ook zo?

Heb jij deze week ook plots meer zin in “comfortfood”?
En wat telt voor jou dan eigenlijk als comfortfood?


Laat je het even weten?


Vraagje: volg jij Plan B eigenlijk al op facebook? Ja? Super!
Volg je mij nog niet? Of heeft facebook je al een hele tijd niets meer van Plan B getoond? Voeg mij dan toe en zet mij bij je 10 eerst weer te geven berichten. Dat doe je door rechtsboven op de drie puntjes te klikken selecteren.
En om het je makkelijk te maken… hier is de link https://www.facebook.com/ikgavoorPlanB


Hou je gezond!


Groetjes,
Barbara


Wat mijn studentensokken allemaal teweeg brengen

De fameuze verroeste nagel in Ringkobing

"Wanneer je op het onkruid let, trap je op de bloemen". En er zijn altijd wel ergens bloemen. Zelfs bij een verroeste nagel.

22 oktober 2020

Lees meer

Gezond eten is precies per definitie niet lekker

Dat was wat er stond op het ingevulde informatieblad afgelopen maandag. Er stond nog vanalles rond zoals last van goestingskes, verdoken suikerverslaafd, etc. Maar uiteindelijk kwamen al die hindernissen neer op het idee dat gezond eten onmogelijk ook echt lekker kon zijn.

15 oktober 2020

Lees meer

Ondersteunen of ondermijnen. Wat kies jij?

“Zolang ik sport, dan kan ik eten wat ik wil. Ik sport het er gewoon weer af.” Een zinnetje uit een gesprek van een paar jaar geleden. Ik heb dat altijd vreemd gevonden. Een beetje een vorm van zelfkastijding. Je lichamelijk afpeigeren omdat je teveel hebt gegeten. Raar.

8 oktober 2020

Lees meer

Ma! Waar zijn de pizza's?

Het geroep is van mijn 20-jarige zoon en komt uit de kelder. We zijn begin september, zo rond 16u in de namiddag en hij staat te rommelen in de diepvrieskist, op zoek naar een diepvriespizza want hij heeft plots honger.

1 oktober 2020

Lees meer

Opstijgen kost meer energie dan in de lucht bijven

Zowel voor een zwaan, als voor een vliegtuig geldt dezelfde regel: het opstijgen vraagt veel meer energie dan het in de lucht blijven. Het vraagt namelijk een verandering van de status waarin ze zich bevinden. En verandering kost energie.

24 september 2020

Lees meer

Gezonder eten: What's in it for me?

“ Ja , gewoon, dat ik mij fitter voel en dat ik minder weeg”. Dat is meestal het antwoord dat ik krijg op mijn vraag: “Wat zou het voor jou betekenen als je gezonder zou eten?” Zelf vind ik dat nogal vaag klinken.

17 september 2020

Lees meer

Wat hebben 10 handtassen en eten met elkaar gemeen?

We hebben allemaal wel iets wat we voor onszelf goedpraten. Het eerste moment ben je happy, en kort daarna besef je dat dat eigenlijk niet zo'n goed idee was. Wat doe je daar nu mee?

3 september 2020

Lees meer

Ik heb iets nieuw geleerd !

Iets nieuws leren gaat niet altijd van een leien dakje. En daar kijken veel mensen tegenop. De enige manier echter om iets nieuws te leren is er aan beginnen.

13 augustus 2020

Lees meer

Zijwieltjes

Gezond eten is als fietsen. Iedereen kan het leren. Elk op zijn of haar eigen manier en tempo.

23 juli 2020

Lees meer

Wat sleur jij mee?

Vroeger maakte het waarschijnlijk niet uit wat of hoeveel je at. Wat extra sporten of even opletten en alles was weer ok. Maar nu je wat ouder wordt, gaat dat normaal niet meer zo makkelijk. Hou je vol of zeg je "och ja".

16 juli 2020

Lees meer

Kikkererwten zijn dikmakers ....euh...

Aardappelen, pasta, brood, kikkererwten en ga zo nog maar een tijdje door, dat zijn allemaal dikmakers. Maar is dat eigenlijk wel zo?

9 juli 2020

Lees meer

Oei! Wat als ze vragen beginnen te stellen?

Als je kiest om voortaan plantaardig te eten, dan krijg je gegarandeerd een hele waslijst met vragen en veronderstellingen. Sommigen kunnen je nieuwe eetgewoontes zelfs wat doen wankelen. Wat doe je daar dan eigenlijk mee?

2 juli 2020

Lees meer

Trick or Treat: je streefgewicht of je gezondheid?

Waar leg jij de focus? Heb jij een streefgewicht voor ogen? Of focus je meer op je gezondheid in het algemeen? En moet je eigenlijk wel kiezen?

24 juni 2020

Lees meer

Wat houdt je tegen?

We hebben allemaal dromen. Om ze te laten uitkomen, is er actie nodig. Wat houdt jou tegen om niet voor je droomleven te gaan?

17 juni 2020

Lees meer

Kerstgevoel in juni

Het weer is al een paar dagen terug omgeslagen. Koude wind en eerder een waterzonnetje dan de felle zuiderse zon van de afgelopen weken. En de koude wind heeft precies een dosis acute goesting in ongezond zoet meegebracht. Hoe los je dàt op ?!

11 juni 2020

Lees meer

Was ik vorig jaar maar al begonnen.

Je leven volgend jaar: 4 juni 2021 Je wordt opgewekt en fris uitgeslapen wakker. Na het werk ga je een stevig potje sporten en in het weekend werk je die extra avontuurlijke wandeling in de Ardennen vlotjes af. Te ver gegrepen?

3 juni 2020

Lees meer

The way you do one thing ....

Lap, dacht ik eerst. Weer zo’n quote waar ze kwistig mee rondstrooien. Net als met veel andere quotes kun je die op zoveel vlakken toepassen dat het altijd wel een beetje klopt, niet? In mijn hoofd ging er echter een belletje rinkelen. In welke context had ik die zelf ook alweer eerder gezien?

27 mei 2020

Lees meer

Gezond eten! Zie jij door het bos de bomen niet meer?

Bepaalde zaken weet je in principe wel: elke dag hamburger met frieten eten is niet gezond. Maar als je je afvraagt wat dan wel gezond is, dan zweert de ene bij zo weinig mogelijk koolhydraten, terwijl een andere strekking net keiveel koolhydraten voorzet. Wie moet je nu geloven? En waarom?

20 mei 2020

Lees meer

Welke uitdaging ga jij aan?

Elke dag komen er zaken op ons pad die extra inspanning vragen. Van een grappige FB-challenge tot het vechten tegen het coronavirus of gelijk welke ziekte . Iedereen gaat hier anders mee om. Als het echter gaat over onze gezondheid is er maar 1 efficiënte manier.

15 mei 2020

Lees meer

Een schema alleen werkt niet

Je hebt gelezen dat een weekmenu dé oplossing is om gezonder te eten. Zo eentje zoals je ook op deze website vrij kunt downloaden. Maar waarom werkt het dan niet voor jou?

7 mei 2020

Lees meer

Diëten hoort er gewoon bij... toch?

Als je je een tijdje hebt laten gaan, dan ga je gewoon weer op dieet. Dat is de prijs die je moet betalen dan. Denk jij dat ook? Wat als je nu altijd een lekker en plezant leven kunt hebben? Zonder een dieetstrafkamp?

30 april 2020

Lees meer

Nooit meer vlees? No way !

Dat is de reactie die ik geregeld krijg als ik zeg dat ik nu vegan eet. Het is een eerste reflex waar uiteindelijk veel meer achter schuilgaat. Wat precies, dat lees je hier

23 april 2020

Lees meer

Een BBQ zonder vlees, is toch geen BBQ?

Als je mensen ziet BBQ'en dan komt er altijd vlees aan te pas. Vaak ook met zo'n feloranje marinadesausje. Het geeft niet echt een gezonde indruk.... Hoe los je dat dan op?

16 april 2020

Lees meer

Gezond eten is gewoon een kwestie van wilskracht...... Onzin !

Mensen die gezonder willen eten, krijgen vaak te horen dat het een kwestie is van voldoende wilskracht. Zeker als de focus op gewichtsverlies ligt, wordt wilskracht voorop geplaatst. Dit is onzin ...

9 april 2020

Lees meer

Er verandert veel, en toch weer niet

De laatste weken staat de wereld op z'n kop. Alles is in verandering en tegelijkertijd blijven er veel zaken hetzelfde.

2 april 2020

Lees meer

Het zijn bizarre tijden ...

De hele wereld staat op zijn kop. Lockdown ! Stress, frustratie, angst,... En toch zijn er ook positieve elementen te vinden vandaag.

25 maart 2020

Lees meer

Let food be thy medicine

Wijze woorden van Hippocrates. Niet alleen als je ziek bent, maar vooral preventief. Hoe zorg je ervoor dat je lichaam sterk genoeg is om zelf tegen ziektes te vechten? Door het te ondersteunen met de juiste voeding. Soms kan gewoon logisch nadenken je redding zijn.

18 maart 2020

Lees meer

Over mijn grenzen

Ga jij ook af en toe over jouw grenzen? Vroeg of laat geeft jouw lichaam dan een signaal als hint van :" Geef mij eens wat meer steun aub?" . Maar hoe weet je nu wat je moet doen?

11 maart 2020

Lees meer

Geen tijd om gezond te eten !

Een drukke werkdag, as usual. Je agenda en mailbox puilen uit. En tot overmaat van ramp besef je net dat je voor vanavond geen eten in huis hebt en dus subiet nog naar de winkel moet. Wat je gaat eten, bedenk je wel als je daar bent, nu geen tijd. Herkenbaar? Lees dan verder hoe je dat kunt aanpakken.

4 maart 2020

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x