3 september 2020

Wat hebben 10 handtassen en eten met elkaar gemeen?

2 weken terug was ik met mijn man in Hasselt. Mijn dochter vertrekt half september voor 10 maand naar Denemarken op uitwisseling en had ons heel vriendelijk maar kordaat gevraagd of ze het huis 24u voor zich alleen mocht hebben voor een afscheidsfeestje met haar bubbel. Bubbel is volgens mij trouwens het meest gebruikte woord van 2020.

Wij dus naar Hasselt.
Op hotel.
En wat doe je dan overdag in een stad? Juist ja: shoppen.

Nu ben ik verzot op mooie dingen. Alleen is mijn eerste reflex heel vaak: “dat ga ik niet kopen, da’s te duur”. En dus houd ik mij in. Neemt mijn hoofd over en bedenk ik of het ook op een andere manier kan. Dan word ik soms heel creatief om met weinig geld iets mooi te maken.

Die dag was de reflex waardoor ik mij kan inhouden precies wat minder…

Ik shop niet online, dus heb ik sinds februari maar 1 kleedje gekocht. Vind ik wel heel flink van mezelf. En dus begon ik enthousiast aan ons dagje shoppen in Hasselt.
Het was precies alsof het zo moest zijn, want alle verkoopsters waren supervriendelijk, kwamen spontaan vragen of ze onze stapel nieuwe badhanddoeken met 40% korting aan de kassa opzij konden leggen. Ik vond direct de jeansbroek die ik wilde en overal was er mega korting.

En nu komt het.
Mijn man zegt al minstens 2 jaar dat ik eens een nieuwe handtas moet kopen. Mijn antwoord is dan meestal: ik weet het, maar ik heb er al 4 grote én 3 kleintjes, dus eigenlijk heb ik er geen nodig.

Dus toen we daar in Hasselt in shopmodus waren (hij heeft trouwens ook wat nieuwe kleren gekocht hoor), stonden we plotseling bij de handtassen.
Op een klein half uurtje heb ik 3 handtassen gekocht. Een witte, een donkerblauwe én een bruine. Alle drie met mínstens 50% korting.

 
Waarom heb ik mij toch zo lang ingehouden?!
Voor niets.
Dit voelt mega.
Helemaal blij !

Eens we thuis kwamen, was de euforie al wat gezakt.

Ik begon het voor mezelf goed te praten

In 1 keer 3 handtassen kopen is echt niet té. Integendeel, dat is efficiënt. 3 kleine en 7 grote handtassen hebben is echt niet overdreven is.
Er zij veel vrouwen zijn die er veeeeel meer dan 10 handtassen hebben.

Nu zit je waarschijnlijk te denken: “Wat zit ze nu te zeveren over haar sjakossen? Ze geeft toch voedingsadvies? ”

Wat heeft mijn “3 handtassen kopen in 1 keer” te maken met eetgewoontes?

Meer dan je denkt.
Het gaat namelijk om het gevoel dat ik had. Om de plotse drang om in 1 keer 3 nieuwe te kopen, zonder veel na te denken. Om mij eens goed te laten gaan, want ik had het wel verdiend na zoveel maanden. En als nadien het euforische gevoel begint weg te ebben, het voor mezelf goed te praten door te vergelijken met anderen die er veeeel meer hebben.

Volgens mij hebben we allemaal zo wel iets wat we voor onszelf goedpraten.

Zijn het schoenen, is het witte wijn, of bingwatchen, of dingen uitstellen, of schransen, of brol eten, of whatever.
We hebben allemaal dingetjes waarvan we weten dat we het beter niet zouden doen, maar waar we toch geregeld eens helemaal losgaan en het voor onszelf dan goedpraten dat het echt niet zo erg is. Dat er mensen zijn die het véél meer doen dan wij.

Met het handtassen shoppen, kan ik je duidelijk niet helpen.

Merk je echter dat je het geregeld moeilijk hebt om echt gezond te eten?
Is het voor jou niet evident om die snelle hap te laten staan of de drang naar al die zoetigheden te negeren?
Vertel je jezelf dat er heel veel mensen zijn die nog véél ongezonder eten dan jij “af en toe” doet. En dat die mensen toch ook nog leven?


Daar kan ik je mee helpen.
Met Plan B ondersteun ik je om elke keer met plezier voor de gezonde optie te kiezen.

Mijn gratis webinar van 8 september: "Eet anders en word de beste versie van jezelf", leert je alvast wat het effect is van voeding op je gezondheid én je humeur. 

Ja, ik registreer mij voor het webinar!

 

In de online workshop van 3 oktober : “Morgen eet ik gezond.”, kijken we concreet wat jouw hindernissen zijn om gezond te eten en gaan we daarmee concreet aan de slag

 Ik doe mee met de online workshop !


 

Wil je weten waar je nu precies staat? Boek dan jouw gratis “Plan van Aanpak”-gesprek. Dan bekijken we wat voor jouw persoonlijk een strategie kan zijn, die in jouw leven past.

Ik wil graag een gratis gesprek

 

Heb je iemand in gedachten voor wie dit interessant zou kunnen zijn? Stuur deze blog dan gerust door. Dan maak je minstens 2 mensen blij.

 

Hou je gezond

Groetjes,
Barbara

 
Wat hebben 10 handtassen en eten met elkaar gemeen?

De fameuze verroeste nagel in Ringkobing

"Wanneer je op het onkruid let, trap je op de bloemen". En er zijn altijd wel ergens bloemen. Zelfs bij een verroeste nagel.

22 oktober 2020

Lees meer

Gezond eten is precies per definitie niet lekker

Dat was wat er stond op het ingevulde informatieblad afgelopen maandag. Er stond nog vanalles rond zoals last van goestingskes, verdoken suikerverslaafd, etc. Maar uiteindelijk kwamen al die hindernissen neer op het idee dat gezond eten onmogelijk ook echt lekker kon zijn.

15 oktober 2020

Lees meer

Ondersteunen of ondermijnen. Wat kies jij?

“Zolang ik sport, dan kan ik eten wat ik wil. Ik sport het er gewoon weer af.” Een zinnetje uit een gesprek van een paar jaar geleden. Ik heb dat altijd vreemd gevonden. Een beetje een vorm van zelfkastijding. Je lichamelijk afpeigeren omdat je teveel hebt gegeten. Raar.

8 oktober 2020

Lees meer

Ma! Waar zijn de pizza's?

Het geroep is van mijn 20-jarige zoon en komt uit de kelder. We zijn begin september, zo rond 16u in de namiddag en hij staat te rommelen in de diepvrieskist, op zoek naar een diepvriespizza want hij heeft plots honger.

1 oktober 2020

Lees meer

Opstijgen kost meer energie dan in de lucht bijven

Zowel voor een zwaan, als voor een vliegtuig geldt dezelfde regel: het opstijgen vraagt veel meer energie dan het in de lucht blijven. Het vraagt namelijk een verandering van de status waarin ze zich bevinden. En verandering kost energie.

24 september 2020

Lees meer

Gezonder eten: What's in it for me?

“ Ja , gewoon, dat ik mij fitter voel en dat ik minder weeg”. Dat is meestal het antwoord dat ik krijg op mijn vraag: “Wat zou het voor jou betekenen als je gezonder zou eten?” Zelf vind ik dat nogal vaag klinken.

17 september 2020

Lees meer

Wat mijn studentensokken allemaal teweeg brengen

Heb jij ook zo van die ratsversleten dingen waarvan je het echt niet over je hart krijgt om ze weg te gooien? zelf ben ik nogal gehecht aan de sokken die vroeger veel droeg tijdens het studeren. Ooit waren ze lekker warm en zacht. Ooit ...

27 augustus 2020

Lees meer

Ik heb iets nieuw geleerd !

Iets nieuws leren gaat niet altijd van een leien dakje. En daar kijken veel mensen tegenop. De enige manier echter om iets nieuws te leren is er aan beginnen.

13 augustus 2020

Lees meer

Zijwieltjes

Gezond eten is als fietsen. Iedereen kan het leren. Elk op zijn of haar eigen manier en tempo.

23 juli 2020

Lees meer

Wat sleur jij mee?

Vroeger maakte het waarschijnlijk niet uit wat of hoeveel je at. Wat extra sporten of even opletten en alles was weer ok. Maar nu je wat ouder wordt, gaat dat normaal niet meer zo makkelijk. Hou je vol of zeg je "och ja".

16 juli 2020

Lees meer

Kikkererwten zijn dikmakers ....euh...

Aardappelen, pasta, brood, kikkererwten en ga zo nog maar een tijdje door, dat zijn allemaal dikmakers. Maar is dat eigenlijk wel zo?

9 juli 2020

Lees meer

Oei! Wat als ze vragen beginnen te stellen?

Als je kiest om voortaan plantaardig te eten, dan krijg je gegarandeerd een hele waslijst met vragen en veronderstellingen. Sommigen kunnen je nieuwe eetgewoontes zelfs wat doen wankelen. Wat doe je daar dan eigenlijk mee?

2 juli 2020

Lees meer

Trick or Treat: je streefgewicht of je gezondheid?

Waar leg jij de focus? Heb jij een streefgewicht voor ogen? Of focus je meer op je gezondheid in het algemeen? En moet je eigenlijk wel kiezen?

24 juni 2020

Lees meer

Wat houdt je tegen?

We hebben allemaal dromen. Om ze te laten uitkomen, is er actie nodig. Wat houdt jou tegen om niet voor je droomleven te gaan?

17 juni 2020

Lees meer

Kerstgevoel in juni

Het weer is al een paar dagen terug omgeslagen. Koude wind en eerder een waterzonnetje dan de felle zuiderse zon van de afgelopen weken. En de koude wind heeft precies een dosis acute goesting in ongezond zoet meegebracht. Hoe los je dàt op ?!

11 juni 2020

Lees meer

Was ik vorig jaar maar al begonnen.

Je leven volgend jaar: 4 juni 2021 Je wordt opgewekt en fris uitgeslapen wakker. Na het werk ga je een stevig potje sporten en in het weekend werk je die extra avontuurlijke wandeling in de Ardennen vlotjes af. Te ver gegrepen?

3 juni 2020

Lees meer

The way you do one thing ....

Lap, dacht ik eerst. Weer zo’n quote waar ze kwistig mee rondstrooien. Net als met veel andere quotes kun je die op zoveel vlakken toepassen dat het altijd wel een beetje klopt, niet? In mijn hoofd ging er echter een belletje rinkelen. In welke context had ik die zelf ook alweer eerder gezien?

27 mei 2020

Lees meer

Gezond eten! Zie jij door het bos de bomen niet meer?

Bepaalde zaken weet je in principe wel: elke dag hamburger met frieten eten is niet gezond. Maar als je je afvraagt wat dan wel gezond is, dan zweert de ene bij zo weinig mogelijk koolhydraten, terwijl een andere strekking net keiveel koolhydraten voorzet. Wie moet je nu geloven? En waarom?

20 mei 2020

Lees meer

Welke uitdaging ga jij aan?

Elke dag komen er zaken op ons pad die extra inspanning vragen. Van een grappige FB-challenge tot het vechten tegen het coronavirus of gelijk welke ziekte . Iedereen gaat hier anders mee om. Als het echter gaat over onze gezondheid is er maar 1 efficiënte manier.

15 mei 2020

Lees meer

Een schema alleen werkt niet

Je hebt gelezen dat een weekmenu dé oplossing is om gezonder te eten. Zo eentje zoals je ook op deze website vrij kunt downloaden. Maar waarom werkt het dan niet voor jou?

7 mei 2020

Lees meer

Diëten hoort er gewoon bij... toch?

Als je je een tijdje hebt laten gaan, dan ga je gewoon weer op dieet. Dat is de prijs die je moet betalen dan. Denk jij dat ook? Wat als je nu altijd een lekker en plezant leven kunt hebben? Zonder een dieetstrafkamp?

30 april 2020

Lees meer

Nooit meer vlees? No way !

Dat is de reactie die ik geregeld krijg als ik zeg dat ik nu vegan eet. Het is een eerste reflex waar uiteindelijk veel meer achter schuilgaat. Wat precies, dat lees je hier

23 april 2020

Lees meer

Een BBQ zonder vlees, is toch geen BBQ?

Als je mensen ziet BBQ'en dan komt er altijd vlees aan te pas. Vaak ook met zo'n feloranje marinadesausje. Het geeft niet echt een gezonde indruk.... Hoe los je dat dan op?

16 april 2020

Lees meer

Gezond eten is gewoon een kwestie van wilskracht...... Onzin !

Mensen die gezonder willen eten, krijgen vaak te horen dat het een kwestie is van voldoende wilskracht. Zeker als de focus op gewichtsverlies ligt, wordt wilskracht voorop geplaatst. Dit is onzin ...

9 april 2020

Lees meer

Er verandert veel, en toch weer niet

De laatste weken staat de wereld op z'n kop. Alles is in verandering en tegelijkertijd blijven er veel zaken hetzelfde.

2 april 2020

Lees meer

Het zijn bizarre tijden ...

De hele wereld staat op zijn kop. Lockdown ! Stress, frustratie, angst,... En toch zijn er ook positieve elementen te vinden vandaag.

25 maart 2020

Lees meer

Let food be thy medicine

Wijze woorden van Hippocrates. Niet alleen als je ziek bent, maar vooral preventief. Hoe zorg je ervoor dat je lichaam sterk genoeg is om zelf tegen ziektes te vechten? Door het te ondersteunen met de juiste voeding. Soms kan gewoon logisch nadenken je redding zijn.

18 maart 2020

Lees meer

Over mijn grenzen

Ga jij ook af en toe over jouw grenzen? Vroeg of laat geeft jouw lichaam dan een signaal als hint van :" Geef mij eens wat meer steun aub?" . Maar hoe weet je nu wat je moet doen?

11 maart 2020

Lees meer

Geen tijd om gezond te eten !

Een drukke werkdag, as usual. Je agenda en mailbox puilen uit. En tot overmaat van ramp besef je net dat je voor vanavond geen eten in huis hebt en dus subiet nog naar de winkel moet. Wat je gaat eten, bedenk je wel als je daar bent, nu geen tijd. Herkenbaar? Lees dan verder hoe je dat kunt aanpakken.

4 maart 2020

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x