2 april 2020

Er verandert veel, en toch weer niet

Corona verandert alles! 

Voilà, ik heb het woord gezegd. Ben ik er ook direct van af.
Dit gezegd zijnde, ben ik het er niet helemaal mee eens.

Ja, veel van ons moeten nu binnen blijven.
Ja, we werken quasi volledig online en
ja, we kunnen geen vrienden op bezoek vragen om gezellig samen te eten.

En tegelijkertijd…

verandert er just niks!

Dat klopt ook. De problemen die er waren, die zijn er nog altijd.
Het kan best zijn dat die problemen niet meer bovenaan je prioriteitenlijstje staan, maar ze zijn er wel nog altijd.

Als je relatie niet goed ging, dan gaat die waarschijnlijk nog altijd niet goed.
Als je kind concentratieproblemen had op school, zal dat nu niet plots verdwenen zijn.
Als je in januari moeite had om met die feestjes toch gezond te eten, dan is dat nu niet plots opgelost. Er zijn weliswaar geen feestjes, maar je eigen (koel)kast is zonder twijfel goedgevuld met lekkers. Een feestje op zich en you can crash that party at any time. Het verslechterd dus misschien wel.

Wat ik wil zeggen is dat er inderdaad veel dingen veranderd zijn. Velen van ons hebben tijd gevonden omdat ze bvb niet elke dag in de file moeten staan. Maar tegelijkertijd is vaak de structuur weggevallen. En blijkt nu dat meer tijd vrij niet altijd meer vrije tijd betekent.

We zijn allemaal bezig om een nieuwe balans te zoeken.

En terwijl we aan het zoeken zijn, nemen de problemen soms een andere gedaante aan. Soms worden ze minder dringend, omdat je focus verschuift. Je steekt nu bijvoorbeeld veel meer tijd in het begeleiden van het huiswerk van je kinderen. Zij zijn op dit moment belangrijker dan jouw energielevel.

En soms worden ze zelfs erger. Dan denk ik aan de verleidingen die binnenshuis-zijn geeft. Thuis heb je je bankkaart niet nodig om de koekjeskast open te maken. ’s Morgens maak je geen brooddoos voor de lunch want je kan van aan je computer makkelijk deliveroo bestellen. En ben jij het nog altijd die de boodschappen doet? Of is het je partner die nu allemaal “lekkers” ontdekt in de winkel? Zo van: “kijk schat, ze hebben die chocoladekoeken tóch nog!”


Conclusie: de issues van vroeger zijn niet verdwenen. 

Ongetwijfeld komen ze na coronatijd terug in vol ornaat.
Net wanneer de wereld terug voor je opengaat, komen die oude problemen dan terug de kop op steken. Wil je die terugslag vermijden? Dan is het nu de moment om ze echt aan te pakken.  

Als je je eetgewoontes onder de loep wil nemen, dan ben ik voor jou beschikbaar. 


Op woensdag 8 en vrijdag 10 april, heb ik telkens om 13u en om 14u tijd vrijgemaakt.
4 timeslots dus. Stuur mij een mail op barbara@ikgavoorPlanB.be met je voorkeuruur en dan kijken we samen waar jouw grootste pijnpunten zitten qua eten en wat voor jou een goeie strategie kan zijn.

Dan ben je straks helemaal op je best.


Zorg goed voor jezelf en de mensen rondom jou.

Groetjes,


Barbara

 

PS Is dit niet direct iets voor jou, maar ken je wel iemand die iets kan hebben aan zo’n babbel? Stuur dit bericht dan zeker door, of laat ze zich direct inschrijven op mijn wekelijkse nieuwsbrief.
Je maakt er minstens 2 mensen blij mee.

Er verandert veel, en toch weer niet

Gezonder eten: What's in it for me?

“ Ja , gewoon, dat ik mij fitter voel en dat ik minder weeg”. Dat is meestal het antwoord dat ik krijg op mijn vraag: “Wat zou het voor jou betekenen als je gezonder zou eten?” Zelf vind ik dat nogal vaag klinken.

17 september 2020

Lees meer

Wat hebben 10 handtassen en eten met elkaar gemeen?

We hebben allemaal wel iets wat we voor onszelf goedpraten. Het eerste moment ben je happy, en kort daarna besef je dat dat eigenlijk niet zo'n goed idee was. Wat doe je daar nu mee?

3 september 2020

Lees meer

Wat mijn studentensokken allemaal teweeg brengen

Heb jij ook zo van die ratsversleten dingen waarvan je het echt niet over je hart krijgt om ze weg te gooien? zelf ben ik nogal gehecht aan de sokken die vroeger veel droeg tijdens het studeren. Ooit waren ze lekker warm en zacht. Ooit ...

27 augustus 2020

Lees meer

Ik heb iets nieuw geleerd !

Iets nieuws leren gaat niet altijd van een leien dakje. En daar kijken veel mensen tegenop. De enige manier echter om iets nieuws te leren is er aan beginnen.

13 augustus 2020

Lees meer

Zijwieltjes

Gezond eten is als fietsen. Iedereen kan het leren. Elk op zijn of haar eigen manier en tempo.

23 juli 2020

Lees meer

Wat sleur jij mee?

Vroeger maakte het waarschijnlijk niet uit wat of hoeveel je at. Wat extra sporten of even opletten en alles was weer ok. Maar nu je wat ouder wordt, gaat dat normaal niet meer zo makkelijk. Hou je vol of zeg je "och ja".

16 juli 2020

Lees meer

Kikkererwten zijn dikmakers ....euh...

Aardappelen, pasta, brood, kikkererwten en ga zo nog maar een tijdje door, dat zijn allemaal dikmakers. Maar is dat eigenlijk wel zo?

9 juli 2020

Lees meer

Oei! Wat als ze vragen beginnen te stellen?

Als je kiest om voortaan plantaardig te eten, dan krijg je gegarandeerd een hele waslijst met vragen en veronderstellingen. Sommigen kunnen je nieuwe eetgewoontes zelfs wat doen wankelen. Wat doe je daar dan eigenlijk mee?

2 juli 2020

Lees meer

Trick or Treat: je streefgewicht of je gezondheid?

Waar leg jij de focus? Heb jij een streefgewicht voor ogen? Of focus je meer op je gezondheid in het algemeen? En moet je eigenlijk wel kiezen?

24 juni 2020

Lees meer

Wat houdt je tegen?

We hebben allemaal dromen. Om ze te laten uitkomen, is er actie nodig. Wat houdt jou tegen om niet voor je droomleven te gaan?

17 juni 2020

Lees meer

Kerstgevoel in juni

Het weer is al een paar dagen terug omgeslagen. Koude wind en eerder een waterzonnetje dan de felle zuiderse zon van de afgelopen weken. En de koude wind heeft precies een dosis acute goesting in ongezond zoet meegebracht. Hoe los je dàt op ?!

11 juni 2020

Lees meer

Was ik vorig jaar maar al begonnen.

Je leven volgend jaar: 4 juni 2021 Je wordt opgewekt en fris uitgeslapen wakker. Na het werk ga je een stevig potje sporten en in het weekend werk je die extra avontuurlijke wandeling in de Ardennen vlotjes af. Te ver gegrepen?

3 juni 2020

Lees meer

The way you do one thing ....

Lap, dacht ik eerst. Weer zo’n quote waar ze kwistig mee rondstrooien. Net als met veel andere quotes kun je die op zoveel vlakken toepassen dat het altijd wel een beetje klopt, niet? In mijn hoofd ging er echter een belletje rinkelen. In welke context had ik die zelf ook alweer eerder gezien?

27 mei 2020

Lees meer

Gezond eten! Zie jij door het bos de bomen niet meer?

Bepaalde zaken weet je in principe wel: elke dag hamburger met frieten eten is niet gezond. Maar als je je afvraagt wat dan wel gezond is, dan zweert de ene bij zo weinig mogelijk koolhydraten, terwijl een andere strekking net keiveel koolhydraten voorzet. Wie moet je nu geloven? En waarom?

20 mei 2020

Lees meer

Welke uitdaging ga jij aan?

Elke dag komen er zaken op ons pad die extra inspanning vragen. Van een grappige FB-challenge tot het vechten tegen het coronavirus of gelijk welke ziekte . Iedereen gaat hier anders mee om. Als het echter gaat over onze gezondheid is er maar 1 efficiënte manier.

15 mei 2020

Lees meer

Een schema alleen werkt niet

Je hebt gelezen dat een weekmenu dé oplossing is om gezonder te eten. Zo eentje zoals je ook op deze website vrij kunt downloaden. Maar waarom werkt het dan niet voor jou?

7 mei 2020

Lees meer

Diëten hoort er gewoon bij... toch?

Als je je een tijdje hebt laten gaan, dan ga je gewoon weer op dieet. Dat is de prijs die je moet betalen dan. Denk jij dat ook? Wat als je nu altijd een lekker en plezant leven kunt hebben? Zonder een dieetstrafkamp?

30 april 2020

Lees meer

Nooit meer vlees? No way !

Dat is de reactie die ik geregeld krijg als ik zeg dat ik nu vegan eet. Het is een eerste reflex waar uiteindelijk veel meer achter schuilgaat. Wat precies, dat lees je hier

23 april 2020

Lees meer

Een BBQ zonder vlees, is toch geen BBQ?

Als je mensen ziet BBQ'en dan komt er altijd vlees aan te pas. Vaak ook met zo'n feloranje marinadesausje. Het geeft niet echt een gezonde indruk.... Hoe los je dat dan op?

16 april 2020

Lees meer

Gezond eten is gewoon een kwestie van wilskracht...... Onzin !

Mensen die gezonder willen eten, krijgen vaak te horen dat het een kwestie is van voldoende wilskracht. Zeker als de focus op gewichtsverlies ligt, wordt wilskracht voorop geplaatst. Dit is onzin ...

9 april 2020

Lees meer

Het zijn bizarre tijden ...

De hele wereld staat op zijn kop. Lockdown ! Stress, frustratie, angst,... En toch zijn er ook positieve elementen te vinden vandaag.

25 maart 2020

Lees meer

Let food be thy medicine

Wijze woorden van Hippocrates. Niet alleen als je ziek bent, maar vooral preventief. Hoe zorg je ervoor dat je lichaam sterk genoeg is om zelf tegen ziektes te vechten? Door het te ondersteunen met de juiste voeding. Soms kan gewoon logisch nadenken je redding zijn.

18 maart 2020

Lees meer

Over mijn grenzen

Ga jij ook af en toe over jouw grenzen? Vroeg of laat geeft jouw lichaam dan een signaal als hint van :" Geef mij eens wat meer steun aub?" . Maar hoe weet je nu wat je moet doen?

11 maart 2020

Lees meer

Geen tijd om gezond te eten !

Een drukke werkdag, as usual. Je agenda en mailbox puilen uit. En tot overmaat van ramp besef je net dat je voor vanavond geen eten in huis hebt en dus subiet nog naar de winkel moet. Wat je gaat eten, bedenk je wel als je daar bent, nu geen tijd. Herkenbaar? Lees dan verder hoe je dat kunt aanpakken.

4 maart 2020

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x