25 maart 2020

Het zijn bizarre tijden ...

Het zijn vreemde tijden.

Heel bizarre tijden.

De ene groep van de bevolking werkt keihard, terwijl de andere groep eigenlijk weinig te doen heeft. Niet uit eigen keuze, maar doordat ze verplicht hun bedrijf moeten sluiten, van thuis uit moeten werken of zelfs technisch werkloos zijn.

Ook in dit huis zitten we ondertussen met 5 van thuis te werken. Elk aan onze eigen computer, op ons eigen plaatsje, met ons eigen werkschema. Maar het schuift toch wat door elkaar.

Als ik pauze neem en een nieuwe pot thee wil zetten, dan stoor ik eigenlijk mijn man die op dat moment net een call heeft. Ssssst !
Ook de kids staan onder druk, want ook voor hen is dat online thuiswerken en alle online taken en filmpjes maken compleet nieuw.
Ik heb in mijn leven ook nog nooit zo vaak mijn handen gewassen.

Het is voor iedereen een volledig nieuwe situatie. 

Raar, eng, spannend,…

En wat ik nog het meest bizarre vind, is dat er ondanks de vele verschillende to do’s, er hier in huis toch een beetje een weekend-gevoel sluimert. Het zonnetje schijnt, en we hebben allemaal de opdracht gekregen om elke dag buiten te gaan wandelen. Keigoeie raad trouwens, want buitenlucht en beweging ondersteunen onze weerstand.  

Door de vele veranderingen en aanpassingen, hebben we in de ene situatie een korter lontje, maar tegelijkertijd komen we toch meer naar elkaar toe. Hebben we meer begrip, omdat we uiteindelijk toch allemaal in hetzelfde schuitje zitten.

De emotionele pieken en dalen zijn wel wat meer uitgesproken en over dat weekend-vakantiegevoel voel ik mij eigenlijk wel een beetje schuldig. Want er zijn zoveel mensen die nu keihard aan het werk zijn.

Maar je kan je schuldig voelen, of je kan er het beste van maken en elkaar steunen. Want als we allemaal negatief gaan zitten wezen, dan helpt dat niemand verder.

In de keuken heb ik een geluksscheurkalender hangen. En de quote van 22 maart is “Wat weet je van de woestijn als je telkens naar dezelfde zandkorrel kijkt?”
Is ff nadenken… maar deze zet je aan om van het probleem waar je momenteel in zit, ook iets positiefs te bedenken wat met het probleem te maken heeft. M.a.w. verbreed je blik.


Op zoek naar het positieve

Als ik dat op mezelf en dit huis toepas in deze corona-tijden, dan zijn er inderdaad al een paar dingen die je positief zou kunnen noemen:

 • ik bel meer met mijn ouders.
 • doordat we nergens naartoe zijn gegaan, is de tuin op orde (en binnenkort ook het terras)
 • iedereen zit andere dingen te doen, dus hebben we zaterdag met de kids een gezelschapsspel gespeeld. Dat was denk ik een jaar geleden
 • E-pero met de vriendinnen. Elk vanuit ons eigen huis online bijbabbelen via messenger. De een al roerend in de kookpotten, de ander vanuit de auto op de terugweg van het werk, iemand vanuit Dublin en voor de ander was dit de eerste keer in ong een jaar dat de planning lukte.
 • geen avondactiviteiten meer buitenshuis zoals dans of een event, dus kunnen we elke avond samen eten
 • geen discussie over waar we binnenkort op vakantie gaan.
 • meer tijd ook om een nieuw recept uit te proberen.
 • in de praktijk kunnen bewijzen dat puur plantaardig eten veel makkelijker vooruit te plannen is dan klassiek eten
 • ik heb nog nooit zoveel gewandeld in de buurt
 • de ontdekking dat we met wat creativiteit eigenlijk wel altijd iets gezonds op tafel kunnen toveren
 • en tegelijk beseffen dat je met 5 volwassenen constant in huis, op 1 week tijd wel heel veel eet
 • mijn huidig traject van Plan B is herwerkt tot een online-versie, zodat het nu niet meer uitmaakt waar mijn klanten wonen.


Het zijn boeiende tijden…

Heb jij al bedacht of er iets in positieve zin veranderd is?
Is er een oude gewoonte of ambetantigheid die je nu eindelijk kan aanpakken?

Misschien was je goeie voornemen voor 2020 om gezonder te eten, maar is dat door tijdsgebrek tot nu toe niet gelukt? Wie weet ben je nu meer dan ooit gemotiveerd om voortaan je gezondheid bovenaan je prioriteitenlijstje te zetten?

Dit is je kans om gezonde eetgewoontes aan te leren

Wat je ook doet, hou vast aan het positieve element.
We kunnen op dit moment inderdaad niet meer even bij elkaar langsgaan, maar tegelijkertijd is het aanbod op internet plots mega veel groter. Je kunt het zo gek niet bedenken of iemand is bereid om je via internet te tonen hoe je iets aanpakt.

Wat mij betreft is dit niet anders.

Het hele Plan B Voedingsadvies kan nu ook online.

Ik moet bekennen dat ik liever face2face met mensen praat. In ’t echt dus.
Dus voorlopig had ik mijn aanbod enkel gefocust op mensen uit de buurt van Leuven. Dan konden we elkaar ook echt zien.

Maar met het Corona-virus en de lockdown, heb ik mijn aanbod naar een online-versie moeten ombouwen. Ook voor diegene die in de buurt van Leuven wonen.
Het positieve daaraan is dat ik nu veel meer mensen kan helpen! Want niet alleen het “Plan-van-Aanpak”-gesprek doen we online. Het hele individuele traject is nu in online meetings te volgen.

Want online = lockdowncompliant = coronasafe

Op FB heb ik bvb een aantal live filmpjes staan met tips om je weerstand te verhogen. En binnenkort reserveer ik 1 post per week voor een filmpje met tips en weetjes over pure, plantaardige voeding.

Zelf kies ik er alvast voor om mijn gezondheid en dat van mijn gezin helemaal bovenaan te blijven zetten. Met wat ik ondertussen allemaal geleerd heb, ben ik er van overtuigd dat plantaardig eten een van de belangrijkste manieren is om ons immuunsysteem maximaal te steunen.

Wil jij ook graag je gezondheid bovenaan je prioriteitenlijst zetten? 

En is daarvoor alle hulp welkom? Registreer je dan voor een

Dan bekijken we samen wat voor jou de beste strategie is.

En zoals ik al zei, het hele aanbod van Plan B bestaat nu ook in een online-versie. Je hoeft je dus helemaal niet meer te verplaatsen als je ondersteuning nodig hebt om over te stappen naar gezonde eetgewoontes.


PS Wil je niet afhankelijk zijn van social media om mijn volgende blog te lezen? Abonneer je dan op mijn wekelijkse "Gezond eten met Plan B"

Dan krijg je deze elke week in je mailbox. En als je me beu bent, kan je je gewoon terug uitschrijven.

Delen of doosturen mag uiteraard ook.


Zorg goed voor jezelf en de mensen rondom jou

Liefs 

Barbara
Het zijn bizarre tijden ...

Gezonder eten: What's in it for me?

“ Ja , gewoon, dat ik mij fitter voel en dat ik minder weeg”. Dat is meestal het antwoord dat ik krijg op mijn vraag: “Wat zou het voor jou betekenen als je gezonder zou eten?” Zelf vind ik dat nogal vaag klinken.

17 september 2020

Lees meer

Wat hebben 10 handtassen en eten met elkaar gemeen?

We hebben allemaal wel iets wat we voor onszelf goedpraten. Het eerste moment ben je happy, en kort daarna besef je dat dat eigenlijk niet zo'n goed idee was. Wat doe je daar nu mee?

3 september 2020

Lees meer

Wat mijn studentensokken allemaal teweeg brengen

Heb jij ook zo van die ratsversleten dingen waarvan je het echt niet over je hart krijgt om ze weg te gooien? zelf ben ik nogal gehecht aan de sokken die vroeger veel droeg tijdens het studeren. Ooit waren ze lekker warm en zacht. Ooit ...

27 augustus 2020

Lees meer

Ik heb iets nieuw geleerd !

Iets nieuws leren gaat niet altijd van een leien dakje. En daar kijken veel mensen tegenop. De enige manier echter om iets nieuws te leren is er aan beginnen.

13 augustus 2020

Lees meer

Zijwieltjes

Gezond eten is als fietsen. Iedereen kan het leren. Elk op zijn of haar eigen manier en tempo.

23 juli 2020

Lees meer

Wat sleur jij mee?

Vroeger maakte het waarschijnlijk niet uit wat of hoeveel je at. Wat extra sporten of even opletten en alles was weer ok. Maar nu je wat ouder wordt, gaat dat normaal niet meer zo makkelijk. Hou je vol of zeg je "och ja".

16 juli 2020

Lees meer

Kikkererwten zijn dikmakers ....euh...

Aardappelen, pasta, brood, kikkererwten en ga zo nog maar een tijdje door, dat zijn allemaal dikmakers. Maar is dat eigenlijk wel zo?

9 juli 2020

Lees meer

Oei! Wat als ze vragen beginnen te stellen?

Als je kiest om voortaan plantaardig te eten, dan krijg je gegarandeerd een hele waslijst met vragen en veronderstellingen. Sommigen kunnen je nieuwe eetgewoontes zelfs wat doen wankelen. Wat doe je daar dan eigenlijk mee?

2 juli 2020

Lees meer

Trick or Treat: je streefgewicht of je gezondheid?

Waar leg jij de focus? Heb jij een streefgewicht voor ogen? Of focus je meer op je gezondheid in het algemeen? En moet je eigenlijk wel kiezen?

24 juni 2020

Lees meer

Wat houdt je tegen?

We hebben allemaal dromen. Om ze te laten uitkomen, is er actie nodig. Wat houdt jou tegen om niet voor je droomleven te gaan?

17 juni 2020

Lees meer

Kerstgevoel in juni

Het weer is al een paar dagen terug omgeslagen. Koude wind en eerder een waterzonnetje dan de felle zuiderse zon van de afgelopen weken. En de koude wind heeft precies een dosis acute goesting in ongezond zoet meegebracht. Hoe los je dàt op ?!

11 juni 2020

Lees meer

Was ik vorig jaar maar al begonnen.

Je leven volgend jaar: 4 juni 2021 Je wordt opgewekt en fris uitgeslapen wakker. Na het werk ga je een stevig potje sporten en in het weekend werk je die extra avontuurlijke wandeling in de Ardennen vlotjes af. Te ver gegrepen?

3 juni 2020

Lees meer

The way you do one thing ....

Lap, dacht ik eerst. Weer zo’n quote waar ze kwistig mee rondstrooien. Net als met veel andere quotes kun je die op zoveel vlakken toepassen dat het altijd wel een beetje klopt, niet? In mijn hoofd ging er echter een belletje rinkelen. In welke context had ik die zelf ook alweer eerder gezien?

27 mei 2020

Lees meer

Gezond eten! Zie jij door het bos de bomen niet meer?

Bepaalde zaken weet je in principe wel: elke dag hamburger met frieten eten is niet gezond. Maar als je je afvraagt wat dan wel gezond is, dan zweert de ene bij zo weinig mogelijk koolhydraten, terwijl een andere strekking net keiveel koolhydraten voorzet. Wie moet je nu geloven? En waarom?

20 mei 2020

Lees meer

Welke uitdaging ga jij aan?

Elke dag komen er zaken op ons pad die extra inspanning vragen. Van een grappige FB-challenge tot het vechten tegen het coronavirus of gelijk welke ziekte . Iedereen gaat hier anders mee om. Als het echter gaat over onze gezondheid is er maar 1 efficiënte manier.

15 mei 2020

Lees meer

Een schema alleen werkt niet

Je hebt gelezen dat een weekmenu dé oplossing is om gezonder te eten. Zo eentje zoals je ook op deze website vrij kunt downloaden. Maar waarom werkt het dan niet voor jou?

7 mei 2020

Lees meer

Diëten hoort er gewoon bij... toch?

Als je je een tijdje hebt laten gaan, dan ga je gewoon weer op dieet. Dat is de prijs die je moet betalen dan. Denk jij dat ook? Wat als je nu altijd een lekker en plezant leven kunt hebben? Zonder een dieetstrafkamp?

30 april 2020

Lees meer

Nooit meer vlees? No way !

Dat is de reactie die ik geregeld krijg als ik zeg dat ik nu vegan eet. Het is een eerste reflex waar uiteindelijk veel meer achter schuilgaat. Wat precies, dat lees je hier

23 april 2020

Lees meer

Een BBQ zonder vlees, is toch geen BBQ?

Als je mensen ziet BBQ'en dan komt er altijd vlees aan te pas. Vaak ook met zo'n feloranje marinadesausje. Het geeft niet echt een gezonde indruk.... Hoe los je dat dan op?

16 april 2020

Lees meer

Gezond eten is gewoon een kwestie van wilskracht...... Onzin !

Mensen die gezonder willen eten, krijgen vaak te horen dat het een kwestie is van voldoende wilskracht. Zeker als de focus op gewichtsverlies ligt, wordt wilskracht voorop geplaatst. Dit is onzin ...

9 april 2020

Lees meer

Er verandert veel, en toch weer niet

De laatste weken staat de wereld op z'n kop. Alles is in verandering en tegelijkertijd blijven er veel zaken hetzelfde.

2 april 2020

Lees meer

Let food be thy medicine

Wijze woorden van Hippocrates. Niet alleen als je ziek bent, maar vooral preventief. Hoe zorg je ervoor dat je lichaam sterk genoeg is om zelf tegen ziektes te vechten? Door het te ondersteunen met de juiste voeding. Soms kan gewoon logisch nadenken je redding zijn.

18 maart 2020

Lees meer

Over mijn grenzen

Ga jij ook af en toe over jouw grenzen? Vroeg of laat geeft jouw lichaam dan een signaal als hint van :" Geef mij eens wat meer steun aub?" . Maar hoe weet je nu wat je moet doen?

11 maart 2020

Lees meer

Geen tijd om gezond te eten !

Een drukke werkdag, as usual. Je agenda en mailbox puilen uit. En tot overmaat van ramp besef je net dat je voor vanavond geen eten in huis hebt en dus subiet nog naar de winkel moet. Wat je gaat eten, bedenk je wel als je daar bent, nu geen tijd. Herkenbaar? Lees dan verder hoe je dat kunt aanpakken.

4 maart 2020

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x